7-9 октомври 2022 година

5 Конгрес на Технологија во Радијациона Онкологија во Југоисточна Европа

СТАНУВАЊЕ RTT - ОБРАЗОВАНИЕ, СЕРТИФИКАЦИЈА И КАРИЕРА

За Конгресот

SEETRO е Регионален конгрес за РТТ (Радијациони технолози / радијациони терапевти) во регионот на Југоисточна Европа, во соработка со пошироката европска РТТ заедница.Иницијативата за овој Конгрес како регионална соработка меѓу земјите произлезе како позитивен фидбек од проектот ESTRO/IAEA Train the Trainers наречен: „Најдобра практика во радијациона онкологија – курс за обука на обучувачи на RTT“. Земјите од Јужна и Источна Европа кои учествуваа во оваа иницијатива развија низа локално организирани курсеви, кои со текот на времето преку соработката меѓу овие земји се зголемија и конечно резултираа со колаборативен регионален концепт на професионална средба.

Првиот регионален конгрес на РТТ (Радијациони технолози/Радиотерапевти) се одржа во Белград (Србија) во 2013 година и беше огромен успех. Две години подоцна, следеше СЕЕТРО 2015 година што се одржа во Загреб (Хрватска), зголемувајќи го бројот на учесници на осум земји. Софија (Бугарија) беше домаќин на СЕЕТРО 2017 година, кој се зголеми на 13 земји учеснички и опфати значителен број научни и стручни теми. Во Љубљана (Словенија) се одржа SEETRO 2019, продолжувајќи ја нагорната традиција. Веруваме дека и во текот на следниот Конгрес и многумина што доаѓаат ќе продолжиме со ентузијазмот, соработката и професионалното усовршување што досега се покажа како големо искуство.

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ ВО 2022 година во Скопје, Македонија.

Професионалци
Предавачи
Теми
Спонзори

Speakers

Our 5,000 attendees are looking to stay on top of the latest trends, meet their next client or partner, and connect with other people interested in the future of technology.

Design Director at Microsoft

Scientific programme

From entrepreneurs to developers, marketing managers, CEOs and policymakers – all of our 5,000 attendees are looking to stay on top of the latest trends, meet their next client or partner, and connect with other people interested in the future of technology, innovation, marketing and imagination. What about you?

Time

Session

Speaker

Venue

Alexis Ohanian

IBM Fellow

Ryan Leslie

IBM Fellow

Clarissa Shen

IBM Fellow

Rona Faris

IBM Fellow

Comille Francisco

IBM Fellow

Reggie Brodford

IBM Fellow

Nir Eyol

IBM Fellow

Diana Biggs

IBM Fellow

Брзи Линкови

Регистрација

Како да се регистрирате и надоместоци

Поднесување апстракти

Поднесете го вашиот научен апстракт

Сместување

Листа на партнерски хотели

Откриј го скопје

Посететете ги 10те топ дестинации и туристички атракции во Скопје

Партнери & Спонзори

Златен спонзор

сребрен спонзор

СПОНЗОРИ

Локација

Конгресот ќе се одржи во зградата на Деканатот на Медицинскиот Факултет во Скопје, во Комплексот Универзитетски Клиники Мајка Тереза.

Congress Gallery

From entrepreneurs to developers, marketing managers, CEOs and policymakers – all of our 5,000 attendees are looking to stay on top of the latest trends

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што сакате да знаете на едно место

Петтиот конгрес на радиолошки технолози од Јужна и Источна Европа во радијациона онкологија ќе се одржи во Скопје, Македонија од 7ми до 9ти Октомври 2022 година.

Конгресот е наменет за РТТ (Радиолошки технолози/Радијациони терапевти), медицински физичари и радијациони онколози како и за сите професионалци од сферата на Онкологија и Радиотерапија во Јужна и Источна Европа и Европската унија.

Освен доколку не е наведено во информациите за настанот, Организацискиот одбор не ги покрива трошоците до и од настанот. На Ваша одговорност е организирањето превоз до и од настанот. Доколку е потребно организацискиот одбор ќе ги обезбеди сите потребни информации на тие што ќе присуствуваат.

До 31.08.2022 чини 100€,

Од 01.09.2022 чини 120€, и

за студенти чини 50€.

Ве молиме следете го линкот.

Да секако. Агендата на Конгресот и научната програма можете слободно да ги преземете ТУКА!